Általános Szerződési Feltételek

1. A szerződési feltételek alapfogalmai

1.1 Szolgáltató adatai

Bigson Kft.
Székhelye:
Telephely (üzlet): Budapest 1074, Alsó erdősor u.8.
Telefonos ügyfélszolgálat:
Adószám: 22673305-2-42
EU Adószám: HU-22673305
Cégjegyzék szám: 01-09-938412
Számlaszám:
IBAN:

1.2 A vásárló, vagy megrendelő

 Aki a webáruház-szolgáltatást igénybe veszi, azaz a Bigson Kft. által üzemeltetett gitarcentrum.hu webáruház internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

1.3 A szállító adatai és a szállítás költsége

Áruinkat a Magyar Posta Zrt. a vele kötött szerződés értelmében a saját általános szerződési feltételei alapján szállítja.

 

2. A szerződési feltételek célja

A Bigson Kft., a gitarcentrum.hu webáruház szerződési feltételeit azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket. A webáruház szerződési feltételei a Bigson Kft. és a vele szerződéses kapcsolatba lépő vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a szolgáltató webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.

2.1 A webáruház szerződési feltételek közzététele

 A webáruház szerződési feltételek vásárló által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz regisztrálja magát. Amennyiben az utolsó belépés óta eltelt idő alatt a webáruház szerződési feltételek módosultak, úgy azt az ÁSzF menüpontban a "Módosítva" címszó alatt megtalálja.

2.2 A Webáruház szerződési feltételek hatálya

 A Bigson Kft. fenntartja a jogot, hogy a webáruház szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A webáruház szerződési feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. A webáruház szerződési feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja. 

2.3 A termékek és az árak változtatási joga

Az áraknál és termékleírásoknál előfordulhatnak elírások. A változtatás jogát fent tartjuk. Megrendelésüket egy visszaigazoló emailben erősítjük meg

 

3. A webáruház-szolgáltatás

A Bigson Kft. a vásárló részére az alábbi feltételek szerint nyújtja a webáruház-szolgáltatást.

3.1 A webáruház-szolgáltatás területi hatálya

A webáruház-szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A Bigson Kft. azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el. A Magyar Köztársaság területén kívül is lehetséges, de minden esetben külön elbírálás alapján, amennyiben a Bigson Kft. a magfelelő pénzügyi garanciák alapján teljesíthetőnek találja. A Mo. területén kívüli szállítás, teljesítés a speciális feltételek szerint a nemzetközi postaüzem, futárszolgálat közvetítésével lehetséges.

3.2 Általános rendelkezések:

 • A Bigson Kft. webáruházban elektronikusan tett megrendelések a Bigson Kft-hez érkeznek, aki ezt elektronikus úton igazolja vissza, és a szükséges, rendeléssel kapcsolatos információkat is törekszik elektronikus úton elküldeni a vásárló részére.
 • A rendelés leadása előtt a felhasználónak lehetősége van adatainak módosítására, akár többszöri esetben is.
 • A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül, ezt a Bigson Kft. utólag visszakeresheti.
 • A vásárló megrendelésének elküldésével automatikusan elfogadja a Bigson Kft. Általános Szerződési Feltételeit.
 • A Bigson Kft. minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a gitarcentrum.hu oldalain megjelenő adatok (ár, leírás, képek, elérhetőség, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek.
 • A felhasználó teljeskörű szavatosságot vállal a regisztrációkor megadott felhasználói adatok valóságtartalmáért.

 3.3 Rendelési feltételek

A webáruházban feltüntetett árak bruttó árak, azaz tartalmazzák a törvényileg előírt általános forgalmi adót és nem tartalmazzák a kiszállítás díját. A szállítási költség és az utánvétel költsége minden esetben a vásárlót terheli. Ez alól kivételt képeznek azon termékek, amelyeknél a termék adatlapján jelöljük, hogy a szállítási költséget átvállaljuk.

Webáruházunkban található termékkategóriák:

 • Hangszerek
 • Hangszer kiegészítők

3.4 A regisztrációhoz szükséges adatok

 • Egyedi felhasználói név
 • Egyedi és érvényes e-mail cím
 • A felhasználó neve
 • Élő, és érvényes magyarországi mobiltelefonszám

3.5 Rendeléshez szükséges további adatok

 • Számlázási név
 • Számlázási cím, melyekre cégünk a számlát kiállítja
 • Szállítási cím, amennyiben különbözik a számlázási címtől
 • Kapcsolattartó telefonszáma (élő és érvényes magyarországi mobiltelefonszám)

Az adatok tárolására, archiválására, és kezelésére a Bigson Kft.-t bízta meg. Bigson Kft. bizalmasan kezeli az adatokat és azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki, és szerverein biztonságos módon tárolja. Biztonságos tárolás alatt értjük a megfelelő jelszavakkal, és csak lokális hozzáférési lehetőséggel védett adatbázist, melynek fájljai szabadon nem böngészhetőek. Lásd a 6. pontot (adatvédelmi nyilatkozat)!
 

4. A webáruház szerződés létrejötte és módosítása

4.1 Általános jellemzők

 A szerződés a szolgáltató internetes felületén történő regisztrációval, a jelen szerződési feltételek elfogadásával jön létre. A webáruházban való vásárlás feltétele a regisztráció. A megrendelések akkor jönnek létre, amikor a vásárló a megrendelést végső formájában jóváhagyja. A Bigson Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.

4.2 Regisztráció

 A webáruház-regisztráció során a vásárló adatai megadása után rendelkezik a rendelés leadásának képességével. A vásárló a termékkínálatból bejelentkezés nélkül szabadon válogathat, azokat kosarába helyezheti. A vásárló felhasználói nevével és jelszavával tud bejelentkezni a boltba.

4.3 Megrendelés módosítása, törlése

 A 2001 évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a megrendelő felé azonnal értesítést küld a webbolt szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Amennyiben a megrendelőhöz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a megrendelő ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. A Bigson Kft. a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a megrendelőnek rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a megrendelő e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az ügyfélszolgálat elérhetőségein) van lehetőség rendelésének visszavonására.

4.4 Fizetési feltételek

 Webáruházunkban vásárolt termékeket több féle módon tudja kifizetni és átvenni:

 1. 1. Bankkártyás fizetés
  A bankkártyás fizetésről részletesen tájékozódhat ezen a linken
 2. 2. Előre utalás
  A megrendelt termék(ek) árát utalhatja bankszámlánkra. Az összeg beérkezésekor a banki jóváírási és a lekönyvelési bizonylatot e-mailben megkapja. Kérjük a  kiszállítási költséget ne felejtse a termék árával egy időben utalni!
   
 3. 3. Utánvét
  A megrendelt termékeket utánvételes csomagként kapja meg, tehát átvételkor fizeti a vételárat és a szállítási költségeket.
   
 4. 4. Készpénz
  A megrendelt áru személyesen budapesti telephelyünkön, készpénzfizetéssel átvehető. Személyes átvétel esetén az árut rendelésének leadása után kizárólag a 1061 Budapest, Paulay Ede u. 58 fszt.2. címen veheti át.

 Kérjük minden esetben várja meg míg munkatársunk felveszi a kapcsolatot Önnel és időpontot egyeztetnek!

4.5 Átvételi és kézbesítési lehetőségek

A megrendelt és kifizetett terméket a szállítás címszó alatt megadott módon: a Magyar Posta Zrt. postahivatalaiban, a Posta Pontokon, illetve házhozszállítás esetén az Ön otthonában veheti át.

4.6 Sikertelen kézbesítés esetén

Általános kiszállítási határidőnél a szállító két alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk átadását. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.
Személyes átvétel esetén az eladó 14 napig tartja lefoglalva a megrendelő számára az árut. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.

4.7 Rendeléskövetési szolgáltatás

A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről az ügyfélszolgálat nyújt tájékoztatást, valamint rendelésének státuszát a boltban is megtekintheti.
 

5. A vásárló jogai és kötelezettségei

5.1 Az elállás joga

A vásárlónak a megrendelés visszaigazolásától számítva 16 illetve a kézbesítéstől számított legalább 8 napig a vevőnek jogában áll a megrendelt terméket a szolgáltató részére hiánytalanul visszaküldeni. A 17/1999. (II. 5.) kormányrendelet – Távollévők között kötött szerződésekről – értelmében a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. A vitás esetek elkerülésére a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról az eladó videofelvételt készít. Az eladó köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a vásárlónak. Az elállásra nyitva álló 8 munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a vásárló a csomagot átvette.

5.2 A Bigson Kft. esetleges kára

Amennyiben a visszahozott áruról kiderül hogy károsodott, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, a fenti rendelet értelmében a termékben okozott értékcsökkenés megtérítését a Bigson Kft. követelheti a megrendelőtől.

5.3 A Bigson Kft. felelőssége nem terjed ki

A felhasználó hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszó harmadik személynek történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. A rendszer által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a vásárló kérésére rendelkezésére bocsájtja.

5.4 Garancia

Az eladó garanciát csak azokra a termékekre tud adni, amelyre a gyártó is garanciát vállal és a terméket a magyarországi viszonteladóján keresztül forgalomba hozza. A számla ebben az esetben, jótállási jegyként is szolgál, külön jótállási jegyet nem adunk, kivéve azok a termékek, melyekhez a gyártó külön mellékel.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Nyitvatartás

jelenleg nyitva Üzlet:
hétfő:
10:00 - 18:00
kedd:
10:00 - 18:00
szerda:
10:00 - 18:00
csütörtök:
10:00 - 18:00
péntek:
10:00 - 18:00
szombat:
10:00 - 13:00

Webshop:
éjjel-nappal

Üzlet

Gitár & Billentyű Centrum Hangszerbolt
1074 Budapest, Alsó Erdősor u. 8.
Telefon: +36-1/322-0403
E-mail: info@gitarcentrum.hu

Cégadatok

Bigson Kft.
1074 Budapest, Alsó Erdősor u. 8.
Cégj.sz.: 01-09-938412
Adószám: 22673305-2-42
Közösségi adószám: HU-22673305